Azul Press

Januari

De Schierbeek-trilogie

Rond 1980 pubiceerde Bert Schierbeek de weergaloze trilogie romangedichten ‘Weerwerk'(1977), ‘Betrekkingen’ (1979) en ‘Binnenwerk’ (1982), die door Azul Press met trots in 2013 werd heruitgegeven.

Naast de paperback-editie verscheen een luxe-editie bestaande uit de drie delen in een hardcoveruitvoering, aangevuld met een audio-cd waarop Schierbeek een gedeelte voorleest uit ‘Biunnenwerk’. De opname is gemaakt op 31 mei 1981 in de IJsbreker, Amsterdam tijdens het festival ‘Opkomst en ondergang der Amsterdamse school’ t.g.v. het verschijnen van ‘The Amsterdam School / Poetry Series’.

Schierbeek zou eigenlijk ‘Mexico I’, zijn bijdtrage aan de serie, voorlezen maar had per vergissing het manuscript ‘Binnenwerk’, waar hij toen aan werkte, bij zich.

Paperback-editie per deel € 15,-
Luxe-editie, de drie delen hardcover plus de audio-cd € 65,-

bestel

Bert Schierbeek (1918-1996) was een van de bekendste Nederlandse schrijvers uit de naoorlogse decennia. In 1946 sloot hij zich aan bij de Cobra-groep en later groeide hij uit tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de ‘Beweging van Vijftig’. In 1951 publiceerde hij ‘Het boek Ik’, dat wordt beschouwd als de eerste Nederlandse experimentele roman.

Bert Schierbeek tijdens One World Poetry in de Melkweg, Amsterdam 1980.
Foto © Hennie Jetzes
Advertenties